pige kigger i vand.jpg

Børnesamtaler - psykologisk behandling til børn

Har du et barn med angst, tristhed, lavt selvværd, skolefravær, autisme, ADHD eller lignende.

Som erfaren autoriseret psykolog og Specialist i Klinisk Børne- og Ungepsykologi er jeg velkvalificeret til at hjælpe jer.

Jeg har klinik i Ry midt imellem Skanderborg og Silkeborg. 

Børns trivsel er vigtig for deres udvikling

Børns personlige, sociale og faglige udvikling afhænger af, at de er i trivsel. 

Trivsel giver dem en tryg base, der gør det muligt for dem at udforske, lære og udvikle sig positivt.

Det er helt normalt, at børn i løbet af deres opvækst oplever perioder med udfordringer. Det kan være alt fra skoleskift og konflikter med venner til ændringer i familien, som skilsmisse eller sygdom. Desuden kan børn naturligt opleve stærke følelser som ængstelse, tristhed eller vrede, som en del af deres udvikling.

Når børn generelt trives, kan de ofte finde vej gennem disse perioder med støtte fra deres familie, lærere og pædagoger. En kærlig og opmærksom tilgang kan hjælpe dem med hurtigt at genvinde deres indre ro og glæde.

Men hvis følelserne bliver meget stærke og varer ved, og barnet begynder at have svært ved at deltage i dagligdags aktiviteter som leg, sociale samvær, skole eller fritidsaktiviteter, kan det være et tegn på, at barnet har brug for ekstra støtte. I sådanne tilfælde kan det være hjælpsomt at søge professionel vejledning fra en psykolog eller anden specialist, som kan tilbyde støtte og hjælpe barnet med at finde tilbage til en god trivsel.

 

 

Som Børne- og Familie psykolog kan jeg bl.a. hjælpe med:

  • Angst

  • tristhed

  • Lavt selvværd

  • Skolefravær

  • Mobning

  • ADD / ADHD

  • Autisme

  • Sorg

  • Udviklingstraumer, grundet f.eks. adoption eller svære opvækstvilkår

  • Skilsmisser eller sygdom i familien

 

Sådan arbejder jeg:

Forsamtale:

Et terapeutisk børnesamtaleforløb vil altid opstartes med en Forsamtale. Her er der sat god tid af til, at jeg kan lære jeres barn og jeres familie bedre at kende, så jeg kan få en forståelse for,  hvad det er I bøvler med. Som udgangspunkt deltager både forældre og (større) barn i denne samtale, men der kan naturligvis være særlige grunde, som gør at barnet ikke skal deltage i Forsamtalen. I Forsamtalen vil jeg stille spørgsmål som vedrører barnets udvikling og opvækst og nogle gange inddrager jeg spørgeskemaer. Herigennem kan vi blive klogere på, hvad der er på spil for jeres barn og jer. Sammen aftaler vi et terapeutisk mål, som vi i forløbet vil sigte efter, og jeg giver et bud på, hvordan forløbet kan bygges op.

Samtaleforløbet:

Når I kommer til samtale hos mig, er det utroligt vigtigt for mig, at I og jeres barn oplever, at det er trygt, rart og hyggeligt at komme på besøg hos mig. Når vi skal tale om noget der er vanskeligt, er det hjælpsomt, at der er en god stemning i rummet. Jeg vil derfor altid sørge for at møde barnet i øjenhøjde, og sørge for også at have fokus på interesser og ressourcer samt inddrage tegne- og legeredskaber, når relevant. Som terapeut er jeg indlevende og aktiv, og jeg er god til at tale med børn i alle aldre og give dem en oplevelse af, at det er rart og hjælpsomt at tale med mig. 

Som autoriseret psykolog med en specialistuddannelse indenfor Klinisk Børne og Ungepsykologi har jeg særlig viden og erfaring i at forstå og vurdere børns trivsel ud fra en helhedsforståelse. Dvs. jeg er altid opmærksom på, at børn skal forstås ud fra deres relationer og de mange forskellige sammenhænge, som de indgår i. Jeg vil derfor altid inddrage jer forældre i forløbet og behandlingen, og evt. jeres øvrige børn, men jer har også et særligt blik for, hvornår det kan være relevant og nødvendigt at inddrage de øvrige vigtige voksne omkring barnet, såsom lærere og pædagoger. Vi vil altid sammen vurdere, om dette er relevant for jer. 

Hvis I og jeres barn har interesse i det, inddrager jeg gerne korte seancer med hypnoterapi i sessionerne, for at understøtte det terapeutiske arbejde i samtalerne.

Vurderer jeg, at det mindre barn har brug for en mere legeterapeutisk tilgang, end jeg kan tilbyde, har jeg mulighed for at henvise til en psykolog, der tilbyder dette. Dette vil fint kunne foregå sideløbende med forældresamtaler hos mig. 

Er du i tvivl, hvorvidt det er en god idé at inddrage mig som psykolog eller har du spørgsmål til mine behandlingsmetoder eller lignende, er du altid meget velkommen til at kontakte mig. Sammen finder vi ud af, hvad der vil være mest hjælpsomt for jer.