pige på bro.jpg

Ungesamtaler - Psykologisk behandling til unge

Er du ung og oplever at livet kan være svært? 

Jeg er psykolog og har speciale i at hjælpe unge mennesker med at få det bedre. 

Jeg har klinik i Ry midt imellem Skanderborg og Silkeborg. 

Ung i mistrivsel

Måske oplever du, ligesom rigtig mange andre unge, at det er svært at leve op til alle de krav og forventninger, der stilles til dig. Fra venner, forældre, lærere og ikke mindst måske fra dig selv. Der skal træffes mange valg, og det kan være svært at undgå at spejle sig i venner og bekendte på sociale medier. 

Tanker om identitet kan fylde rigtig meget, især når du prøver at finde ud af, hvem du er, og hvad du står for. Denne søgen efter selvforståelse kan være intens og nogle gange overvældende. Du kan konstant reflektere over spørgsmål som: “Hvem er jeg egentlig?” “Hvad vil jeg med mit liv?” og “Hvordan passer jeg ind i verden omkring mig?”

Denne proces kan involvere at overveje dine værdier, interesser, styrker og svagheder. Måske sammenligner du også dig selv med andre, hvilket kan føre til usikkerhed og tvivl om, om du lever op til dine egne eller andres forventninger. Identitetsspørgsmål kan være særligt fremtrædende i overgangsperioder som ungdommen, hvor du står overfor store beslutninger og forandringer.

Alt dette kan føre til en følelse af forvirring eller angst, hvis du føler, du ikke helt har styr på, hvem du er, eller hvilken retning du skal gå i. Det er helt normalt at have det sådan, og det kan være en vigtig del af at finde din egen vej og styrke din selvforståelse. At tale med nogen, du stoler på, eller en professionel, kan hjælpe dig med at navigere i dine tanker om identitet og finde klarhed.

At være ung med en diagnose kan være en endnu større udfordring. Det kan påvirke din hverdag, skole og sociale liv, og du kan føle dig anderledes eller isoleret. Der kan være bekymringer om din fremtid og en konstant balancegang mellem at være selvstændig og søge støtte. Følelser af skam eller frustration er også almindelige. Det er vigtigt at finde støtte og ressourcer, der kan hjælpe dig med at håndtere din diagnose og leve et meningsfuldt liv.

 

Jeg kan hjælpe hvis du oplever (følg links nedenfor) 

  • Identitetsudfordringer

  • Angst

  • Tristhed

  • Ensomhed

  • Sociale udfordringer

  • Skolefravær

  • Selvskade

  • ADHD

  • Autisme

  • OCD

Psykolog specialiseret i unge:   

Som psykolog er jeg specialiseret i at hjælpe unge med at navigere gennem de unikke udfordringer, der følger med ungdomsårene. Jeg arbejder målrettet på at forstå de specifikke behov og problemer, unge oplever, fra identitetskriser og akademisk pres til sociale relationer og mentale sundhedsudfordringer. Jeg bruger en tilgang, der kombinerer evidensbaserede metoder med empati og forståelse, så jeg kan hjælpe dig med at udvikle strategier til at håndtere stress, finde din egen identitet og bygge selvtillid. Mit mål er at skabe et trygt og støttende rum, hvor du kan føle dig hørt og forstået, og hvor vi sammen kan finde løsninger og fremme din trivsel.

Mit udgangspunkt er altid, at alle gør det bedste, de kan. Jeg har derfor fokus på at se og anerkende dine positive intentioner, og dine forsøg på at finde løsninger - også selv om du ikke altid lykkes med det, du håbede på.

 

Sådan arbejder jeg:

Forsamtale:

Et terapeutisk samtaleforløb vil altid opstartes med en Forsamtale. Her er der sat god tid af til, at jeg kan lære dig bedre at kende, så vi sammen kan få en forståelse for, hvad det er, at du bøvler med. Afhængigt af din alder kan det nogen gange være en fordel at dine forældre er med, men det aftaler vi sammen. 

I Forsamtalen vil jeg stille nogle spørgsmål, som bl.a. vedrører din udvikling og opvækst, og nogle gange vil jeg bede dig og evt. dine forældre om at besvare nogle spørgeskemaer. Herigennem kan vi blive klogere på, hvad der kan være af grunde til, at du har det svært. Sammen finder vi frem til, hvad der er, at du gerne vil have hjælp til. 

Samtaleforløbet:

Som udgangspunkt, vil du som ung deltage i alle samtalerne. 

Det vil være forskelligt, hvor meget dine forældre involveres i forløbet. Forældre kan være med i opstarten, midtvejs eller kun afslutningsvis. Nogle gange er de med som afslutning på hver session for at kunne støtte op om evt. opgaver imellem sessionerne. Du er med til at beslutte, hvor meget dine forældre skal inddrages.
I samtalerne hjælper jeg dig med at finde ud af samt sætte ord på det, du kan mærke er svært. Jeg støtter dig i at finde frem til nogle nye gode handlestrategier - så du kan mærke, at hverdagen bliver nemmere og sjovere. Jeg vil også altid være opmærksom på, om der er voksne omkring dig, som også skal hjælpes til bedre at forstå dig samt støtte dig. Jeg vil dog altid bede om dit samtykke, inden jeg snakker med andre voksne om dig. 

Hvis du har interesse i det kan jeg inddrage korte seancer med hypnoterapi i vores sessioner, for at understøtte det terapeutiske arbejde i samtalerne. 

Er du i tvivl om, om jeg er den rette til at hjælpe dig, så kontakt mig endelig, og sammen vil vi finde ud af, om du som ung kan få gavn af et forløb hos mig. 

Ingen spørgsmål er for små.